L’ECONOMIA I L’EMPRESAPROFESSIONALS DEL DRET, L’ECONOMIA I L’EMPRESA
banner 1 banner 2 banner 3 banner 4 banner 5
sóc a > notícies actualitat
 
foto noticia

Novetats 2019 de tramitació telemàtica

23-01-2019

L'ATC ens ha informat de les novetats 2019 en les funcionalitats de tramitació telemàtica a la seu electrònica de l’Agència Tributària de Catalunya:

1. Publicació dels programes d'ajuda que permeten autoliquidar fets imposables meritats a partir de l’1 de gener del 2019 corresponents als models següents:
- 600 (declaració de transmissions patrimonials)
- 620 (declaració de transmissions de vehicles)
- 651 (donacions).

Hi ha dues versions dels programes, una d’apta per a Windows i l'altra per a Mac Os.

Cal tenir present, així mateix, que les versions anteriors dels programes no permeten presentar ni pagar autoliquidacions corresponents a fets imposables meritats a partir de l’1 de gener del 2019. Els fets imposables meritats anteriorment es poden continuar autoliquidant amb la versió del programa d'ajuda del 2018.

2. Aquest any els programes d’ajuda del mod. 600 i del mod. 620 es poden descarregar separadament.

3. Autoliquidacions del model 600 relatives a arrendaments d’habitatges: l’exempció aplicable als arrendaments d’habitatges per a ús estable i permanent (als quals fa referència l’art. 2 de la Llei d’arrendaments urbans) subscrits a partir del 19 de desembre de 2018, té, per als contractes signats a partir de l’1 de gener del 2019, el codi d’exempció 145.

*Aclariment: Atès que el Congrés dels Diputats, en data 22 de gener de 2019, no ha convalidat el Reial decret llei 21/2018, de 14 de desembre, de mesures urgents en matèria d’habitatge i lloguer (BOE 304, de 18 de desembre), que regulava, entre altres aspectes, l’exempció aplicable als arrendaments d’habitatges per a ús estable i permanent, aquesta exempció quedarà sense efecte a partir de la data de publicació efectiva en el BOE de la Resolució del Congrés dels Diputats per la qual s’ordeni la publicació de l’acord de derogació del RDL 21/2018 esmentat, que es preveu per als pròxims dies.

4. Les autoliquidacions del model 620 generades amb programa d’ajuda ara també es poden tramitar telemàticament utilitzant el nou formulari telemàtic (amb identificació digital o sense), que permet adjuntar el fitxer “.dec” generat amb el programa d’ajuda, de manera que les dades es carreguen directament al formulari. També es permet exportar les dades del formulari en un fitxer ".dec" per després poder tornar a utilitzar-les i/o modificar les que convingui.

En cas que s’utilitzi el formulari que no requereix identificació digital, el pagament i la presentació telemàtica es realitza íntegrament des del formulari web, sense que calgui accedir a la carpeta de tramitació.

Per ampliar la informació, podeu consultar la Guia de tramitació telemàtica del model 620 amb formulari web (amb identificació digital o sense).

D’altra banda, es preveu que els programes d’ajuda dels models  650 (successions), 652 (assegurances de vida) i 653 (consolidació de domini) estiguin disponibles a finals d’aquest mes de gener.

Pel que fa al programa d’ajuda de l'impost sobre les estades en establiments turístics, el proper termini d’autoliquidació del qual  és de l’1 al 20 d'abril, es preveu que estigui disponible a partir del 20 de març del 2019.

 
 
Cerca el teu Gestor Administratiu
Seu Central

Plaça Urquinaona, 6. 6a planta.
08010 Barcelona
Tel.: 93 317 06 86.

Delegació GIRONA

C/ Santa Eugènia 11, 1r B
17005 Girona.
Tel.: 972 22 37 01

Delegació LLEIDA

Avinguda Joana Raspall 6, 1r
25002 Lleida.
Tel.: 973 28 81 37

Patrocinadors
 • Banc Sabadell
 • Mutualidad de Gestores Administrativos
 • Ferrer & Ojeda
 • Mútua General de Catalunya
Som membres de
 • ACCID
 • Fundación Empresa & Clima
 • Consejo General de Colegios de Gestores Administrativos de España
 • Intercol·legial
 • Gremi del Motor
 • Barcelona + Sostenible
Solidaris amb
 • Creu Roja
 • Fundación Once
 
Protectors de
 • Fundació Romea per a les Arts Escèniques
 • Òmnium Cultural
Col·laboradors
 • amec

Recomanacions per a l'us correcte del site, Firefox 7+, Internet Explorer 7+, Chrome, Adobe Reader X.

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí.

ACCEPTAR