L’ECONOMIA I L’EMPRESAPROFESSIONALS DEL DRET, L’ECONOMIA I L’EMPRESA
banner 1 banner 2 banner 3 banner 4 banner 5
sóc a > notícies actualitat
 
foto noticia

Moves: Ajuts a la compra de vehicles eficients

29-05-2019

El Gremi del Motor, del qual el nostre Col·legi és membre, ha publicat una nota sobre el Pla Moves, d’ajuts a la compra, on parla del rènting i realitza un advertiment en cas de venda abans dels 4 anys de permanència:

Rènting

ICAEN ha incorporat al seu apartat de preguntes freqüents una consulta formulada des de la nostra entitat. Què s'ha de fer en cas d'adquirir un vehicle amb la modalitat de rènting? D'acord amb aquesta resposta, a l’hora de fer la sol·licitud de subvenció pel vehicle elèctric, aquesta l’ha de fer sempre la persona o usuari final del vehicle objecte de la subvenció. És a dir, tota la informació del formulari de sol·licitud ha de ser del beneficiari final de la subvenció, ja sigui una persona física, autònom, administració pública o una empresa privada.

Un cop s’hagi resolt i atorgat la subvenció, en el moment de la justificació, enlloc de la factura de compra, caldrà adjuntar per aquest supòsit:

Primer.- Fotocòpia del contracte de rènting que ha de complir els següents requisits:

1) Durada mínima de 2 anys des de la data de la seva formalització

2) L’arrendatari ha de figurar com sol·licitant de l’ajuda o potencial destinatari de l’ajuda.

3) La data de formalització del contracte ha de ser posterior a la data de sol·licitud de l’ajuda.

4) En el contracte s’ha de reflectir que l’arrendatari és el beneficiari de l’ajuda.

5) En el contracte d’arrendament haurà de constar l’aplicació total de l’esmentada ajuda a la reducció de les quotes de pagament o renda de l’arrendatari.

6) En les quotes de pagament o renda de l’arrendatari s’especificarà l’import corresponent a les esmentades quotes abans de l’aplicació de l’ajuda i l’import resultant desprès de la seva aplicació.

7) En el contracte haurà de figurar de manera clara el cost d’adquisició per part de l’empresa, doncs l’Administració ha de poder comprovar el límit establert en les bases reguladora.

Segon.- Document d’endós del beneficiari envers l’empresa de rènting on el beneficiari accepta traslladar la subvenció directament a l’empresa de rènting que serà qui posteriorment li farà una bonificació a les quotes fins assolir l’import de la subvenció.

  

En cas de venda del vehicle abans dels 4 anys, molta cura!

Article 6.3 a de les Resolucions 1322/2019 i 1233/2019

"En cas que el propietari d'un vehicle o qualsevol altre tipus de material mòbil subvencionat d'acord amb aquesta convocatòria d'ajuts el vengués en un període inferior a 4 anys comptats des de la data d'abonament de l'ajut, haurà de fer constar expressament en el document contractual de la venda que el vehicle o material mòbil ha estat objecte del suport del Programa d'incentius a la mobilitat eficient i sostenible (ProgramaMOVES), i que el nou propietari assumeix el compromís, almenys fins que es compleixi el termini ressenyat, de destinar el bé a la finalitat concreta per a la qual es va concedir l'ajut i de mantenir-lo en correcte estat de funcionament.
En cas contrari, l'ICAEN incoarà un expedient de revocació de l'ajut. Si s'escau, l'alienació ha de ser comunicada a l'ICAEN en un termini màxim d'un mes comptat des de la signatura del document contractual del vehicle o material mòbil objecte de l'ajut".

 

Recordeu que teniu més informació als enllaços següents:

 
 
Cerca el teu Gestor Administratiu
Seu Central

Plaça Urquinaona, 6. 6a planta.
08010 Barcelona
Tel.: 93 317 06 86.

Delegació GIRONA

C/ Santa Eugènia 11, 1r B
17005 Girona.
Tel.: 972 22 37 01

Delegació LLEIDA

Avinguda Joana Raspall 6, 1r
25002 Lleida.
Tel.: 973 28 81 37

Patrocinadors
 • Banc Sabadell
 • Mutualidad de Gestores Administrativos
 • Ferrer & Ojeda
 • Mútua General de Catalunya
Som membres de
 • ACCID
 • Fundación Empresa & Clima
 • Consejo General de Colegios de Gestores Administrativos de España
 • Intercol·legial
 • Gremi del Motor
 • Barcelona + Sostenible
Solidaris amb
 • Creu Roja
 • Fundación Once
 
Protectors de
 • Fundació Romea per a les Arts Escèniques
 • Òmnium Cultural
Col·laboradors
 • amec

Recomanacions per a l'us correcte del site, Firefox 7+, Internet Explorer 7+, Chrome, Adobe Reader X.

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí.

ACCEPTAR