L’ECONOMIA I L’EMPRESAPROFESSIONALS DEL DRET, L’ECONOMIA I L’EMPRESA
banner 1 banner 2 banner 3 banner 4 banner 5
sóc a > notícies actualitat
 
foto noticia

L'1 d'abril entra en vigor la nova regulació de notificacions i comunicacions per mitjans electrònics en l'àmbit de la Seguretat Social

28-03-2013

En el BOE de 28 de març de 2013 s'ha publicat l'Ordre ESS/485/2013, de 26 de març, per la qual es regulen les notificacions i les comunicacions per mitjans electrònics en l'àmbit de la Seguretat Social, i que entra en vigor el proper 1 d'abril.

Aquesta ordre té per objecte establir els supòsits i condicions de l'obligació de rebre per mitjans electrònics les notificacions i les comunicacions que els facin arribar les direccions generals, entitats gestores i serveis comuns de l'Administració de la Seguretat Social.

Són obligats a rebre per mitjans electrònics les notificacions i comunicacions que en l'exercici de les seves competències els dirigeixi l'Administració de la Seguretat Social tots els subjectes obligats a incorporar-se al Sistema RED, que quedaran obligats a comparèixer en la SEDESS, a l'efecte de rebre les notificacions i comunicacions electròniques al fet que es refereix aquesta ordre, des del moment de la seva incorporació en el Sistema RED.

Les notificacions i comunicacions electròniques es posaran a disposició, en tot cas, tant del subjecte responsable obligat a rebre-les com de l'autoritzat que a cada moment tingui assignada la gestió en el Sistema RED del codi de compte de cotització principal d'aquell o, en defecte d'això, de l'autoritzat que tingui assignat, si escau, el nombre de Seguretat Social dels treballadors per compte propi o autònoms obligats a incorporar-se a aquest sistema, en els termes previstos en l'Ordre ESS/484/2013, de 26 de març, reguladora d’aquest. En tot cas, els subjectes responsables podran optar perquè les notificacions i comunicacions electròniques a ells dirigides es posin exclusivament a la seva disposició o també a la d'un tercer a qui hagin atorgat la seva representació, opció que haurà d'exercitar-se mitjançant l'accés al corresponent servei de la SEDESS, segons el previst en l'article 2.b) de l'Ordre TIN/1459/2010, de 28 de maig.

Les notificacions i comunicacions electròniques practicades als autoritzats en el Sistema RED o a altres representants pels quals haguessin optat els subjectes obligats a rebre-les s'entendran realitzades a aquests últims, sent vàlides i vinculants per a ells.

Quan les notificacions i comunicacions per mitjans electrònics es posin a la disposició d'un autoritzat en el Sistema RED i aquest hagués designat un o més usuaris secundaris per a la transmissió electrònica de dades en aquest sistema, conforme al previst en l'ordre reguladora, les notificacions i comunicacions que aquests rebin s'entendran practicades directament al titular de l'autorització.

Les persones, físiques o jurídiques, o ens sense personalitat jurídica no obligades a incorporar-se al Sistema RED podran manifestar la seva voluntat de rebre les notificacions i comunicacions de l'Administració de la Seguretat Social per mitjans electrònics, a través del servei corresponent de la SEDESS, quedant automàticament obligats a rebre-les mitjançant compareixença en aquesta seu electrònica des que hagin exercitat la seva opció per aquesta forma de notificació. Podran atorgar la seva representació a un tercer per rebre les notificacions i comunicacions per mitjans electrònics, en aquest cas aquestes es posaran a disposició del representant.

Les mútues d'accidents de treball i malalties professionals de la Seguretat Social, així com les seves entitats i centres mancomunats, hauran d'incorporar-se al sistema de notificació electrònica regulat en aquesta ordre, a l'efecte de rebre les notificacions i comunicacions de l'Administració de la Seguretat Social mitjançant compareixença en la SEDESS, des de la data d'efectes de l'autorització de la seva constitució. Podran atorgar la seva representació a un tercer per rebre les notificacions i comunicacions per mitjans electrònics, en aquest cas aquestes es posaran a disposició del representant.

Descarregar documentació:

 
 
Cerca el teu Gestor Administratiu
Seu Central

Plaça Urquinaona, 6. 6a planta.
08010 Barcelona
Tel.: 93 317 06 86.

Delegació GIRONA

C/ Santa Eugènia 11, 1r B
17005 Girona.
Tel.: 972 22 37 01

Delegació LLEIDA

Avinguda Joana Raspall 6, 1r
25002 Lleida.
Tel.: 973 28 81 37

Patrocinadors
 • Banc Sabadell
 • Mutualidad de Gestores Administrativos
 • Ferrer & Ojeda
 • Mútua General de Catalunya
Som membres de
 • ACCID
 • Fundación Empresa & Clima
 • Consejo General de Colegios de Gestores Administrativos de España
 • Intercol·legial
 • Gremi del Motor
 • Barcelona + Sostenible
Solidaris amb
 • Creu Roja
 • Fundación Once
 
Protectors de
 • Fundació Romea per a les Arts Escèniques
 • Òmnium Cultural
Col·laboradors
 • amec

Recomanacions per a l'us correcte del site, Firefox 7+, Internet Explorer 7+, Chrome, Adobe Reader X.

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí.

ACCEPTAR