L’ECONOMIA I L’EMPRESAPROFESSIONALS DEL DRET, L’ECONOMIA I L’EMPRESA
banner 1 banner 2 banner 3 banner 4 banner 5
sóc a > notícies actualitat
 
foto noticia

Línia d'ajuts a emprenedors, autònoms i comerços 2013

17-07-2013

Segons ens han informat des del Departament d'empresa i ocupació, han sortit publicades, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 6415, d’11 de juliol de 2013), la convocatòria i les bases reguladores de la línia d’ajuts en forma de garantia per al finançament empresarial de projectes autònoms, micro, petites i mitjanes empreses, ORDRE EMO/156/2013 que us adjuntem.

L’objecte d’aquestes bases, impulsades pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom i del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), és regular la concessió d’ajuts en forma de garantia per al finançament de projectes d’autònoms, micro, petites i mitjanes empreses per a afavorir la millora de la competitivitat de les empreses catalanes i reactivar l’economia.

Podran ser beneficiaris d’aquesta línia d’ajuts els autònoms, les micro, les petites i mitjanes empreses amb seu social o activitat a Catalunya i es consideren objecte d’ajut els següents tipus de projectes:

1. Projectes d’inversió: l’adquisició d’un o diversos actius fixos, materials o immaterials, dels inclosos al grup 2 del Pla general de comptabilitat, adscrits a la consecució d’una mateixa finalitat.

2. Projectes de circulant: relatius a l’activitat del dia de l’empresa, necessitats de tresoreria, compra d’estocs o finançament dels clients.

Les característiques dels ajuts són les següents: l’Institut Català de Finances (ICF) respondrà del 70% del principal pendent de cada operació formalitzada a través de les entitats financeres col·laboradores (Banc de Sabadell o CaixaBank). Prèviament a l’aprovació del préstec per part de les entitats financeres col·laboradores, la Direcció General corresponent, en funció de la línia d’ajuts sol·licitada, haurà d’haver emès la resolució favorable.

Les condicions de les operacions (préstecs o lísings) són:

a) Tipus d’interès: l’euríbor a 12 mesos, més un diferencial de fins 7 punts

b) L’import del préstec serà, com a mínim de 10.000 euros i com a màxim de 100.000 euros per beneficiari

c) El termini màxim del préstec és de 5 anys

d) La carència d’amortització són 2 anys, inclosos en el termini

e) El préstec es disposarà íntegrament en el moment de la signatura

f) Les garanties seran aquelles que l’entitat financera col·laboradora estimi adients i suficients per garantir l’operació

g) Les entitats no podran imputar cap comissió a les operacions amb els beneficiaris finals, tret d’una comissió d’obertura del 0,5% de l’import del préstec formalitzat.

El termini per a la presentació de les sol·licituds ha començat el dia 12 de juliol i restarà obert fins el dia 31 de desembre de 2013 o fins l’exhauriment del pressupost per a aquests conceptes. Les sol·licituds s’han de presentar a través del portal FinEmpresa de l’Institut Català de Finances a l’adreça http://www.icf.cat, mitjançant model normalitzat que està disponible a la mateixa pàgina web. L’imprès de sol•licitud resultant de la tramitació telemàtica, en paper i degudament signat, es presentarà, juntament amb la documentació complementària, en el termini de 10 dies hàbils, en funció del tipus de beneficiari, al Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya o a la Direcció General d’Economia Social i Cooperatives i Treball Autònom, a qualsevol punt de la xarxa d’Oficines de Gestió Empresarial (http://www.gencat.cat/canalempresa/xarxa) o bé d’acord amb els supòsits que preveu l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Descarregar documentació:

 
 
Cerca el teu Gestor Administratiu
Seu Central

Plaça Urquinaona, 6. 6a planta.
08010 Barcelona
Tel.: 93 317 06 86.

Delegació GIRONA

C/ Santa Eugènia 11, 1r B
17005 Girona.
Tel.: 972 22 37 01

Delegació LLEIDA

Avinguda Joana Raspall 6, 1r
25002 Lleida.
Tel.: 973 28 81 37

Patrocinadors
 • Banc Sabadell
 • Mutualidad de Gestores Administrativos
 • Ferrer & Ojeda
 • Mútua General de Catalunya
Som membres de
 • ACCID
 • Fundación Empresa & Clima
 • Consejo General de Colegios de Gestores Administrativos de España
 • Intercol·legial
 • Gremi del Motor
 • Barcelona + Sostenible
Solidaris amb
 • Creu Roja
 • Fundación Once
 
Protectors de
 • Fundació Romea per a les Arts Escèniques
 • Òmnium Cultural
Col·laboradors
 • amec

Recomanacions per a l'us correcte del site, Firefox 7+, Internet Explorer 7+, Chrome, Adobe Reader X.

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí.

ACCEPTAR