L’ECONOMIA I L’EMPRESAPROFESSIONALS DEL DRET, L’ECONOMIA I L’EMPRESA
banner 1 banner 2 banner 3 banner 4 banner 5
sóc a > premsa
 
foto noticia

Els Gestors Administratius exigeixen una moratòria urgent i immediata en la presentació d'impostos

24-03-2020

El Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya exigeix al Govern de l’Estat que aprovi una moratòria en el calendari de presentació d’impostos de forma urgent i immediata. Recorda que els terminis de presentació i ingrés d’autoliquidacions, així com de les declaracions informatives, no s’han vist afectats en les mesures excepcionals actuals. Això fa augurar que moltes empreses demanaran un ajornament del pagament de les liquidacions, la qual cosa significa “un volum extra de gestions per als petits empresaris que han de focalitzar tots els seus esforços en sobreviure. Aquesta situació, no obstant, es podria evitar amb una moratòria planificada.”, afirma Alfonso Lluzar, president del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya.

Actualment, la gran majoria de gestories catalanes segueixen donant servei als seus clients però en modalitat de teletreball, però les microempreses, moltes pimes i els autònoms són un tipus de negoci que normalment aporten la documentació de forma presencial a les seves gestories perquè no compten amb els recursos necessaris per fer-lo d’altra forma.  “Si continuem amb els terminis actuals augurem una important quantitat d’errors per falta d’informació que encara agreujarà més la recuperació de la normalitat de les empreses”, indiquen des del Col·legi.

A més, una moratòria en les declaracions que s’han de presentar en el primer trimestre significaria que les microempreses i les pimes poguessin comptar amb una liquiditat addicional al no haver d’ingressar l’import d’aquests impostos: “una qüestió importantíssima per assegurar la continuïtat de moltes empreses que han hagut de tancar o han vist reduïda al mínim la seva activitat”, apunta Lluzar.

Amb l’ampliació de l’estat d’alarma, els empresaris comptaran amb poc més d’una setmana (del 12 al 20 d’abril) per fer les declaracions trimestrals dels seus impostos. És més, la gran majoria de pagaments es realitzen per domiciliació per evitar tràmits addicionals, i aquest termini acaba el 15 d’abril. “Això suposarà un gran moviment de persones que hauran d’anar a les gestories en pocs dies per portar la documentació necessària per poder complir les seves obligacions tributàries, i per tant, un risc important de patir un rebot de contagis del Covid-19”, afirma Alfonso Lluzar.

Campanya de la Renda

L’Agència Tributària ha anunciat que es manté el calendari de la campanya de la renda 2019 previst del dia 1 d’abril al 30 de juny. Des del Col·legi de Gestors Administratius també demanen retardar l’inici de la campanya o bé ampliar el termini de presentació, ja que “malgrat els mitjans telemàtics disponibles, encara hi ha una gran quantitat de contribuents que han de recopilar molta documentació de forma presencial i que no tenen els mitjans per obtenir-la ni enviar-la de forma on-line”. Les rendes més complexes o les persones grans són les que necessiten desplaçar-se als despatxos professionals per fe la seva declaració correctament i no està clar quan ho podran començar a fer de forma segura.

Descarregar documentació:

 
 
Cerca el teu Gestor Administratiu
Seu Central

Plaça Urquinaona, 6. 6a planta.
08010 Barcelona
Tel.: 93 317 06 86.

Delegació GIRONA

C/ Santa Eugènia 11, 1r B
17005 Girona.
Tel.: 972 22 37 01

Delegació LLEIDA

Avinguda Joana Raspall 6, 1r
25002 Lleida.
Tel.: 973 28 81 37

Som membres de
 • ACCID
 • Fundación Empresa & Clima
 • Consejo General de Colegios de Gestores Administrativos de España
 • Intercol·legial
 • Gremi del Motor
 • Barcelona + Sostenible
Solidaris amb
 • Creu Roja
 • Fundación Once
Protectors de
 • Fundació Romea per a les Arts Escèniques
 • Òmnium Cultural
Col·laboradors
 • amec
Patrocinadors
 • Mutualidad de Gestores Administrativos
 • Ferrer & Ojeda
 • Mútua General de Catalunya
 • Tirant lo blanch
 • Banc Sabadell

Recomanacions per a l'us correcte del site, Firefox 7+, Internet Explorer 7+, Chrome, Adobe Reader X.

Aquest lloc web utilitza cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la seva navegació i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Més informació aquí.

ACCEPTAR